top

Starší dorost zvládl lépe derby a porazil AZ Havířov!

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 17. 11. 2012
Extraliga staršího dorostu
6 : 3

(1:2, 5:0, 0:1)

Werk aréna

AZ Heimstaden Havířov

Slezské derby mezi prvním Třincem a čtvrtým Havířovem rozhodla druhá třetina utkání, kdy Oceláři nasázeli soupeřům pět branek. Na tom, že Třinečtí berou všechny tři body nic nezměnilo ani to, že Havířov vyhrál první a třetí třetinu utkání.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 9. Jašek (Růžička), 26. Motloch (Trčka), 28. Kasala (Kovařčík O., Pěnčík), 37. Kovařčík M. (Kovařčík O.), 39. Heider (Růžička), 39. Kasala (Kovařčík O., Pěnčík) - 1. Sonnek (Orság), 18. Orság, 48. Orság (Sonnek, Chroboček) . Rozhodčí: Mrkva - Vengřín, Záviský . Vyloučení: 3:4 . Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 6:2, 6:3.

HC Oceláři Třinec

Cieslar - Adámek, Mičulka, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Walaski - Kovařčík M.,Růžička, Kovařčík O., Christov, Pěnčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Kasala, Lorek, Heider, Jašek

AZ Heimstaden Havířov

Sroka (od 30. minuty Turšner) - Ďurkáč, Šteffko, Heinzl, Chroboček, Potočný V., Potočný J. - Polak, Wróbel, Orság, Pořízek, Carbol, Sonne, Polak E., Adamík, Gola R., Bednář, Gola P., Caruk

Sotva utkání začalo, tak se do vedení dostali Havířovští. Všichni si mysleli, že bude pískáno zakázané uvolnění, čehož využil pozorný Jan Sonnek a puk, který se odrazil od zadního mantinelu dopravil do sítě. Třinečtí se poté ujali aktivity, ze které v osmé minutě utkání vyplynul vyrovnávací gól. Lukáš Jašek dokázal po obrovské skrumáži před bránou hostí dopravit puk za bezmocného Sroku, který předtím vytasil několik dobrých zákroků. Třinečtí poté měli ve vlastní přesilovce obrovskou šanci, kdy nastřelili tyč. Tady se ovšem potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš, Jakub Orság totiž jel sám na bránu a nedal Cieslarovi šanci střelou pod lapačku.

Druhá třetina byla zcela odlišná, Třinečtí v ní doslova převálcovali hráče Havířova a vyhráli ji v poměru pět ku nule. Jako první se trefil ve druhé části Lukáš Motloch, který výborně zužitkoval přihrávku Trčky a Třinec srovnal krok v tomto utkání. O necelé dvě minuty bylo pro Havířov ještě hůř, Ondřej Kovařčík střílel na bránu Sroky, který puk dokázal vyrazit jen před sebe a Lukáš Kasala už měl poměrně jednoduchou práci. Trenér hostí se snažil dát svému týmu nějaký impulz a ve třicáté minutě střídal gólmana Sroku za Turšnera, který si hned připsal pár ostrých zákroků. Nula na jeho kontě nevydržela moc dlouho, po chybě v rozehrávce hostí se prosadil Michal Kovařčík , kdy mu nahrával jeho bratr Ondřej Kovařčík. Další gól přišel na řadu o dvě minuty později, nechytatelnou ranou od modré se prezentoval Petr Heider. Pár sekund na to skóroval ještě Lukáš Kasala, a Třinečtí tak šli do kabin s luxusním náskokem čtyř branek.

Třetí perioda se nesla v duchu nepřesností na obou stranách a kouskování hry. Hodně aktivní byl Jakub Orság z Havířova, který se často dostával k puku a snažil se něco vymyslet. Většinou však ztroskotal na dobře chytajícím Cieslarovi. Nakonec se přece jen Jakub Orság dočkal a vymetl pavučinu mezi Cieslarovými betony. To bylo ovšem vše, nač se Havířovští v tomto utkání zmohli. Další góly již nepřidali a Oceláři se mohli radovat z další výhry.

Jméno G A +/- TM
Lukáš Kasala 2 0 1 0
Petr Heider 1 0 -1 2
Lukáš Jašek 1 0 1 0
Michal Kovařčík 1 1 2 0
Lukáš Motloch 1 0 0 0
Marian Adámek 0 0 1 0
Matěj Bartoň 0 0 1 0
Ondřej Cieslar 0 0 0 0
Vít Christov 0 0 -1 0
Adam Kofroň 0 0 -1 0
Ondřej Kovařčík 0 3 2 0
Jaroslaw Lorek 0 0 0 0
Matěj Mičulka 0 0 3 0
Marek Pěnčík 0 2 2 0
Marek Růžička 0 2 2 4
David Stránský 0 0 0 0
Jan Trčka 0 1 1 0
Ladislav Walaski 0 0 -1 0
Jan Zahradníček 0 0 3 0