top

Junioři podlehli Kometě na vlastním ledě.

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 26. 1. 2013
Extraliga juniorů
2 : 3

(1:1, 1:1, 0:1)

Werk aréna

HC Kometa Brno

T Ř I N E C - Třinecká juniorka dnes neměla svůj den, i přes to, že byla většinu utkání lepším týmem a prakticky nepouštěla hráče Brna do výraznějších šancí. Oceláři musí svou prohru přičítat hlavně hrubým chybám v obranné hře a také produktivitě, která dnes nebyla dobrá. Brno prakticky nepustilo mladé Oceláře do výraznějších šancí, a proto si vezou pod Špilberk všechny tři body.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 19. Franek (Bajtek), 40. Běhal (Bajtek) - 9. Kusko (Peslar, Jeniš), 35. Janoušek (Papp), 45. Pospíšil (Janoušek). Rozhodčí: Husička - Laczko, Novák. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Oceláři Třinec

Šimboch (Němec) - Běhal, Bezuška, Foltýn, Hurtík, Valíček, Pisarik - Bajtek, Kasperlík, Mach, Pargáč, Šjafotdinov, Ohera, Vyčesaný, Franek, Juhász, Kofroň, Diviš, Jaroš

HC Kometa Brno

Klimeš (Oujezdský) - Šidák, Sedlák, Peslar, Dittrich, Vojáček, Vágner, Krejčiřík - Raška, Jeniš, Kusko, Boček, Mrázek, Beneš, Buhaj, Pospíšil, Lašák, Jnaoušek, Wasserbauer, Papp

První třetina se nesla v duchu rychlého, ale hlavně tvrdého hokeje, kde si oba týmy nic nedarovaly. Už v páté minutě utkání se na ledě semlela šarvátka mezi Kindlem a Vágnerem, kdy se Třinečtí snažili dolovat puk zpod Klimeše. Jako první udeřila Kometa, kdy od modré střílel Peslar a puk za záda Šimbocha dorážel nikým nekrytý Silvester Kusko. Třinečtí ale stihli ještě v úvodní třetině srovnat stav utkání. Bajtek přesným passem našel před bránou Tomáše Franka, který si položil Klimeše na led a přesnou střelou pod víko jej překonal. Po první třetině tak šly oba týmy do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Oceláři z Třince, kteří hodně tlačili Kometu. Ale obranná hra Komety byla na vysoké úrovni, a tak si Třinec žádnou vážnější šanci nevypracoval. Poté byla hra hodně kouskovaná a prim hrály obrany obou týmů. Více práce měl určitě Klimeš v bráně Komety, ale střely které se k němu dostaly byly spíše propagační nebo je gólman Brna dobře viděl. Do vedení se opět dostala Kometa, když puk do prázdné brány dorážel Pavel Janoušek, Šimboch si sice stěžoval, že jej hráči Komety blokovali, ale nebylo mu to nic platné. Třinečtí brzy na to odpověděli, v přesilovce střílel od modré Bajtek a Jiří Běhal bruslí tečoval jeho střelu do brány.

Třetí třetina vypadala podobně jako ta druhá, Oceláři byli většinu času nastěhováni před Klimešem, ale do výraznější šance je obrana Brna napustila. Naopak to bylo Brno, které udeřilo potřetí. Pavel Pospíšil měl poměrně jednoduchou práci, když trefoval prázdnou levou část Šimbochovy brány. Oceláři pak spustili kolotoč, kterým chtěli docílit vyrovnávacího gólu, ale to se jim nepodařilo. Nepomohl ani oddechový čas, a tak se mohli hosté radovat ze zisku všech tří bodů.

Jméno G A +/- TM
Jiří Běhal 1 0 1 0
Tomáš Franek 1 0 0 2
Filip Bajtek 0 2 1 0
Jan Diviš 0 0 0 0
Michael Foltýn 0 0 -2 0
Pavel Hurtík 0 0 0 2
Tadeáš Jaroš 0 0 -1 0
Lukáš Jašek 0 0 0 0
Jakub Juhász 0 0 0 2
Martin Kasperlík 0 0 0 0
Denis Kindl 0 0 0 4
Jakub Mach 0 0 -1 0
Filip Ohera 0 0 -1 0
Jiří Pargáč 0 0 0 0
Alex Pisarik 0 0 0 0
Juraj Šimboch 0 0 0 0
Adam Valíček 0 0 -1 0
Michal Vyčesaný 0 0 -1 0