top

Festival promarněných šancí skončil krutou porážkou Třince!

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 5. 1. 2013
Extraliga juniorů
2 : 5

(0:2, 2:1, 0:2)

HC Verva Litvínov

T Ř I N E C - V dnešním kole NOEN extraligy juniorů vstoupili do utkání aktviněji Oceláři. Góly ale padaly do domácí branky. Třinečtí nevyužili spoustu příležitostí, naopak hosté nepromarnili žádnou. Napravit si svou reputaci můžou třinečtí junioři již v pondělí s Chomutovem.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 25. Bajtek (Běhal, Pisarik), 35. Jaroš (Bajtek) - 9. Kuchař (Ernst), 13. Šrámek (Písařík), 25. Kuchař (Válek), 42. Strejček (Šrámek, Písařík), 54. Kuchař (Trübenerk).. Rozhodčí: Trombík - Jureček, Mrákava. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 38:34. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

HC Oceláři Třinec

Šimboch - Běhal, Pisarik, Bezuška, Bajtek, Kasperlik, Mach, Kurzok, Pargáč, Valíček, Ohera, Hurtík, Vyčesaný, Franek, Juhász, Kofroň, Kasala, Diviš, Foltýn, Jaroš.

HC Verva Litvínov

Soukup - Cvrk, Svoboda, Fučík, Ernst, Strejček, Kasal, Šesták, Šrámek, Písařík, Kuchař, Válek, Trübennerk, Čeřovský, Malec, Mical, Švarc.

Do prvního dějství vstoupili aktivněji domácí, ale branky padaly do jejich sítě. V deváté minutě, po závaru před litvínovskou bránou, se najednou hra přesunula na druhou stranu a Otakar Kuchař zblízka překonal třineckého brankáře. O tři minuty později nabídli Třinečtí hostům přesilovou hru a hosté neváhali. Z mezikruží se mezi Šimbochovy betony trefil Jakub Šrámek. Ke konci třetiny měli velkou šanci domácí. Puk několikrát kopíroval brankovou čáru litvínovské klece, ale za Soukupova záda neprošel.

Do druhého dějství vstoupili domácí s jasným cílem vyrovnat a zápas otočit. Proti byl pozorný litvínovský brankář. Ve 25. minutě, při signalizovaném trestu hostů, Filip Bajtek snížil na 1:2. Trvalo pouze čtyřicet vteřin a Otakar Kuchař propasíroval puk mezi betony Juraje Šimbocha. Hra dostala náboj a šance střídala šanci. Ve 35.minutě využili Třinečtí přesilovou hru. Tadeáš Jaroš se nejlépe zorientoval v závaru před brankou Litvínova a snížil na 2:3. Následovaly další šance na obou stranách, ale skóre na světelné tabuli se do konce třetiny nezměnilo.

Poslední třetinu se domácí již na nic nezmohli. Svou nedisciplinovaností Oceláři nabídli hostům hned v úvodu poslední dvacetiminutovky dvojnásobnou přesilovou hru . Litvínovští nezaváhali a Jan Strejček zvýšil na 4:2. Třinečtí opět nevyužili několik šancí a po vyloučení třineckého Kasperlíka za sekání, Otakar Kuchař se do třinecké sítě trefil už potřetí a připsal si na své konto hattrick. Třinečtí junioři po této brance již utkání vzdali a hra na ledě byla už málo zajímavá. Vítězné body tak putují do Čech.

OHLASY TRENÉRŮ

Aleš Mach (Třinec): Bohužel to byl festival promarněných šancí. Několikrát netrefená prázdná brána, potom zbytečná vyloučení.

Radek Mrázek (Litvínov): První utkání se nám po přestávce moc nepovedlo. Proto toto utkání bylo pro nás velmi důležité. Ukázali jsme si, že když budeme plnit pokyn, které si dáme, jsme schopni vyhrávat i v Třinci. Máme z toho velkou radost, že to může fungovat.

Jméno G A +/- TM
Filip Bajtek 1 1 1 2
Tadeáš Jaroš 1 0 0 2
Jiří Běhal 0 1 1 0
Peter Bezuška 0 0 0 0
Jan Diviš 0 0 1 2
Michael Foltýn 0 0 -2 0
Tomáš Franek 0 0 0 2
Petr Heider 0 0 0 0
Pavel Hurtík 0 1 0 0
Jakub Juhász 0 0 1 0
Lukáš Kasala 0 0 -1 0
Martin Kasperlík 0 0 1 2
Adam Kofroň 0 0 0 0
Jakub Kurzok 0 0 -2 0
Jakub Mach 0 0 -2 0
Filip Ohera 0 0 -1 0
Jiří Pargáč 0 0 -2 0
Alex Pisarik 0 1 1 0
Juraj Šimboch 0 0 0 0
Adam Valíček 0 0 0 0
Michal Vyčesaný 0 0 0 0