top

Junioři porazili Mladou Boleslav 7:4!

HC Oceláři Třinec
PONDěLí 10. 12. 2012
Extraliga juniorů
7 : 4

(2:0, 2:3, 3:1)

BK Mladá Boleslav

T Ř I N E C - V dnešní kole NOEN extraligy juniorů jsme ve Werk Aréně mohli vidět jedenáct branek. Domácí vedli 4:0, když hosté dokázali snížit na rozdíl jedné branky. Oceláři si dnešní vítězství nenechali ujít a přidali do mladoboleslavské klece ještě čtyři góly. Poslední branka hostů ke konci utkání již nic na dnešním vítězství Třince nezměnila.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 7. Pisarik (Jaroš), 17. Běhal (Kindl, Pargáč), 22. Bajtek (Kindl, Matuš), 30. Franek (Matuš, Bajtek), 46. Jaroš (Kindl, Pisarik), 52. Franek (Matuš, Bajtek), 56. Bajtek - 36. Kulich (Marek), 37. Koudela (Kulich, Jankovský), 39. Frolík (Bičiště), 57. Jankovský (Vrba, Koudela). Rozhodčí: Mikula, Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:10, navíc Foltýn (TRI) a Němec (MLB) 10 min za hrubost. Využití: 3:2. V oslabení:0:0. Diváci: 81. Střely na branku: 57:27. Průběh utkání: 4:0, 4:3, 7:3, 7:4.

HC Oceláři Třinec

Šimboch - Běhal, Pisarik, Bajtek, Kindl, Mach, Kurzok, Pargáč, Žvátora, Valíček, Ohera, Hurtík, Franek, Juhász, Matáš, Bartoň, Foltýn, Vyčesaný, Jaroš

BK Mladá Boleslav

Sejpal (od 52.min Bača) - Kulhánek, Němec, Marek, Kůrka, Chvátal, Rovný, Jankovský, Ficek, Frolík, Kulich, Školoud, Bičiště, Vrba, Bača, Koudela, Bartoš.

Že to bude utkání bohaté na branky, ještě nebylo v první třetině zřejmé. Přesto bylo znát, že si bude Třinec chtít domácí zápas pohlídat. Po pěti minutách hry přišla první přesilovka pro Oceláře a jeho hráči se uhnízdili před Sejpalem. Ostřelování nakonec zužitkoval Alex Pisarik. Domácím trvalo dlouho, než na toto vedení navázali další přesnou trefou. Povedlo se jim až v 17. minutě zásluhou Jiřího Běhala, který sice nedokázal využít druhou přesilovku, ale pár vteřin po jejím skončení napřáhl a navýšil. Boleslav, která se dosud prezentovala spíše bráněním, měla možnost snížit vzápětí, ale svou početní výhodu koncem třetiny promarnila.

Do druhého dějství vstoupili lépe opět domácí, protože dostali příležitost hrát více než minutu a půl přesilovku pěti proti třem. Netrvalo to ani půl minuty a Martin Sejpal lovil puk ze sítě potřetí, když ho prostřelil Filip Bajtek. Ve 30. minutě už domácí vedli 4:0 díky přesilovkové ráně Tomáše Franka a pro Bruslaře začala být situace kritická. Třinec však sám průběh zdramatizoval a místo poklidného dohrání vyhraného zápasu se nechal vylučovat, na což doplatil. Ve 37. minutě totiž inkasoval při boleslavské přesilovce pěti proti třem, kdy jeho hráči odešli na trestnou za hrubost, celkem dvakrát během 17 sekund. Těmito bleskovými střelci byli David Kulich a David Koudela. Tato příležitost popadnutá za pačesy dodala Bruslařům elán a naději a vystavila Oceláře tlaku, z něhož profitoval před sirénou Jakub Frolík.

Poslední dějství se odehrálo velmi nervózně a vypjatě, neboť sudí nadělili na obou stranách čtyřem až pěti hráčům tresty za hrubost a rvačky. Největší vypukla v 57. minutě, kdy šly za katr za hromadnou bitku celé tři dvojice kohoutů. Do té doby totiž Třinec vsítil postupně tři branky zásluhou Tadeáše Jaroše, Tomáše Franka a Filipa Bajtka, kteří tak odvrátili hrozící katastrofu, o níž si v průběhu předchozí třetiny říkali. Boleslav tyto branky evidentně rozhodily a nebyly jim po chuti, proto se atmosféra na ledě tak vyhrotila. Díky hromadné bitce však dokázala snížit deset vteřin po uklidnění situace na konečných 7:4 díky přesné trefě Václava Jankovského. Po jeho ráně se strhla ještě další rvačka, kterou už sudí potrestal přísněji, každopádně znamenala tečku za tímto brankostrojem.

Jméno G A +/- TM
Filip Bajtek 2 2 2 4
Tomáš Franek 2 1 2 2
Jiří Běhal 1 0 1 0
Tadeáš Jaroš 1 1 2 4
Alex Pisarik 1 1 1 0
Michael Foltýn 0 0 0 14
Pavel Hurtík 0 0 1 0
Jakub Juhász 0 0 0 0
Denis Kindl 0 4 1 2
Jakub Kurzok 0 0 2 0
Jakub Mach 0 0 0 0
Radim Matuš 0 3 2 0
Filip Ohera 0 0 0 0
Jiří Pargáč 0 1 1 0
Juraj Šimboch 0 0 0 0
Adam Valíček 0 0 0 0
Michal Vyčesaný 0 0 0 0
Michal Žvátora 0 0 2 0