top

Třinečtí junioři nezvládli prodloužení a dva body berou Vítkovičtí!

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 6. 12. 2012
Extraliga juniorů
1 : 2

(0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Werk aréna

HC Vítkovice Ridera

V dnešním derby zápase šlo o hodně. Vítkovice ztrácely pouhý bod na Třinecké, a ten se jim podařilo smáznout. Třinečtí začali dobře, dostali se do vedení, ale ani to svěřencům Jiřího Juříka nepomohlo. V prodloužení totiž dostali gól ve vlastní přesilovce a trestuhodně ztratili jeden bod navíc, který by je mohl vyzdvihnout do čela Extraligy.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 29. Bajtek (Franek) - 40. Kovář (Máj), 65. Kovář. Rozhodčí: Jeřábek - Adámek, Poruba. Vyloučení: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 99 Střely na branku: 25:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

HC Oceláři Třinec

Šimboch - Bajtek, Bartoň, Běhal, Bezuška, Diviš, Franek, Hurtík, Jaroš, Kasala, Kasperlík, Kindl, Kurzok, Mach, Matuš, Ohera, Pisarik, Valíček, Vyčesaný, Žvátora.

HC Vítkovice Ridera

Svoboda - Bail, Blahuta, Cabák, Česlík, Deutsch, Hawlik, Holý, Hudeček, Chvostek, Kilnar, Klok, Kovář, Král, Němec, Pasker, Slováček, Štencel, Richter, Tomi, Walker

V první třetině toho moc k vidění nebylo. Viděli jsme úpornou a taktickou bitvu, která s hokejem moc společného neměla. Oba týmy si střežily svojí modrou jako oko v hlavě a nepouštěli soupeře ke svým svatyním. Nutno říci, že aktivněji do utkání vstoupili hráči Vítkovic. Ale první velkou šanci měl třinecký útočník Tomáš Franek, ten však trefil pouze lapačku gólmana Vítkovic. V osmé minutě měly Vítkovice výhodu přesilové hry, ale Šimboch si se všemi pokusy Vítkovických poradil. Poté měli dvě početní výhody i hráči Třince, ale gól se jim také nepodařilo vstřelit. Do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

Ve druhém dějství jsme se konečně dočkali i gólů, a to konkrétně po jednom na obou stranách. Do vedení šli Třinečtí v deváté minutě. Po hrubé chybě obrany Vítkovic ujížděli Oceláři tři na jednoho. Tomáš Franek našel přesnou nahrávkou Filipa Bajtka, který se s pukem nemazlil a dopravil jej do sítě Vítkovických. Poté mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Tadeáš Jaroš, ale ten neviděl najíždějící spoluhráče a zvolil střelu, která se mu příliš nepovedla a nenadělala velké problémy Svobodovi. Vítkovičtí stihli ke konci třetiny ještě srovnat a dali Třinci gól do šatny. Lukáš Kovář se skvělým pohybem dostal za obranu Třineckých a z mezikruží vymetl Šimbochovi všechny pavučinky v jeho bráně. Za vyrovnaného stavu se šlo do kabin, a o vítězi tak musela rozhodnout třetí třetina.

Hned v úvodu třetí periody mohli jít do vedení Oceláři, to by však museli své šance z bezprostřední blízkosti využít Bajtek nebo Franek. O tři minuty později to byl opět Bajtek, který mohl skórovat, ale blafák po samostatném nájezdu se mu vůbec nepodařil. Třinecký Šimboch se musel mít taky na pozoru, dobrou střelou ho prověřil Nathan Walker, ale Šimboch byl na svém místě. Poté se už toho na ledě moc neudálo, oba týmy si dobře střežily vlastní obrannou třetinu a soupeře do zakončení moc nepouštěli. Někdy to vypadalo jakoby oběma týmům stačila remíza. Ve třetím dějství jsme již gól neviděli a tudíž muselo rozhodnout prodloužení.

V tom byli lepší hráči z Ostravy, kteří si vytvářeli tlak na třineckou bránu, ale v ní stal do té doby bezchybný Šimboch. Minutu před koncem prodloužení dostali Třinečtí dobrou šanci ke skórování, dvě minuty za vysokou hůl dostal Deutsch. Třinečtí tuto šanci nejen nevyužili, ale nechali si dát rozhodující gól z hole Lukáše Kováře, který unikl třineckým hráčům a backhandem zasunul puk za Šimbocha. Vítkovice tak oslavují veledůležité vítězství nad regionálním rivalem a dotahují se na něj i bodově.

Jméno G A +/- TM
Filip Bajtek 1 0 -1 0
Martin Bartoň 0 0 0 0
Jiří Běhal 0 0 1 0
Peter Bezuška 0 0 -1 2
Jan Diviš 0 0 0 0
Tomáš Franek 0 1 1 0
Pavel Hurtík 0 0 0 0
Tadeáš Jaroš 0 0 0 0
Lukáš Kasala 0 0 0 0
Martin Kasperlík 0 0 -1 0
Denis Kindl 0 0 -1 2
Jakub Kurzok 0 0 0 2
Jakub Mach 0 0 0 0
Radim Matuš 0 0 -1 0
Filip Ohera 0 0 0 0
Alex Pisarik 0 0 0 0
Juraj Šimboch 0 0 0 0
Adam Valíček 0 0 -1 0
Michal Vyčesaný 0 0 0 0
Michal Žvátora 0 0 0 0