top

Třinecká juniorka se vrací z hlavního města republiky s prázdnou

HC Slavia Praha
SOBOTA 1. 12. 2012
Extraliga juniorů
3 : 0

(2:0, 0:0, 1:0)

HC Oceláři Třinec

Po čtvrtečním, vítězném zápase nad Spartou čekal dnes odpoledne na třinecké juniory další pražský klub, Slavia Praha. Na rozdíl od gólové smrště, která byla k vidění proti Spartě, se na kluzišti Sešívaných Oceláři neprosadili ani jednou. V průběžném pořadí tak Třinec poklesnul na druhou příčku za Chomutov, na který momentálně ztrácí jediný bod.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 6. Ptáčník (Babka, Mavrojanidis), 8. Malý (Semrád), 50. Jedlička (Babka). Rozhodčí: Jebavý - Špůr, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 43:30. Průběh utkání: 3:0.

HC Slavia Praha

Dlouhý - Leština, Babka, Malý, Rittig, Knot, Mavrojanidis, Brzák, Jedlička, Tomek, Navrátil, Semrád, Presheva, Ryzák, Hložek, Šteiner, Mašín, Hlinka, Moravec, Ptáčník

HC Oceláři Třinec

Němec - Běhal, Pisarik, Bezuška, Kasperlík, Mach, Žvatora, Vyčesaný, Valíček, Ohera, Hurtík, Kasala, Franek, Matuš, Bartoň, Diviš, Foltýn, Jaroš

Do utkání vstoupili bezesporu lépe Slávisté, neboť si dokázali vytvořit první šance, které vedly k rychlému vedení na svém domácím kluzišti. První a zároveň vítěznou trefu zaznamenal Martin Ptáčník, jenž překonal brankáře Němce střelou tahem, mířenou mezi betony třineckého gólmana. Přibližně o minutu později vyslal Semrád tvrdý projektil na svatyni Ocelářů. Tuto střelu sice Němec vyrazil, avšak vyraženého kotouče se zmocnil Pavel Malý, který po několika dorážkách uspěl ve své ofenzivní činnosti a navýšil tak na 2:0.

Druhá perioda nám změnu stavu nepřinesla, ale hra byla divácky atraktivní. Třinec se prakticky ihned po buly vrhl do útoku a snažil se ve skóre přiblížit Sešívaným. Aktivita přinesla Ocelářům několik slibných šancí, které kupříkladu neproměnili Foltýn s Valíčkem. Hru pak rozkouskovala řada vyloučení, a tak týmy často vyhazovali kotouč, což zapříčinilo zpomalení tempa. Pár vteřin před koncem třetiny mohl přidat další gól Ptáčník, avšak jeho střela z voleje se otřela pouze o tyč třinecké brány.

Krátce po začátku poslední dvacetiminutovky museli rozhodčí řešit spornou situaci, ve které domácí dle jejich názoru překonali brankovou čáru. Po krátké konzultaci jim však rozhodčí nevyšli vstříc a branku neuznali. Za to v půli periody se už Slávistům skutečně povedlo přidat další přesnou trefu. V ponechané výhodě ujel podél levého mantinelu Babka, který pěkně našel najíždějícího Jakuba Jedličku. Slávistický útočník puk přijal mezi kruhy a zamířil přesně k levé tyčce Němcovy klece. V závěru třetiny sice Oceláři dostali kotouč za záda Dlouhého, jenže puk byl sklepnut téměř z dvoumetrové výšky, a tak byl gól neuznán.

Jméno G A +/- TM
Martin Bartoň 0 0 -1 0
Jiří Běhal 0 0 -2 2
Peter Bezuška 0 0 0 0
Jan Diviš 0 0 0 0
Michael Foltýn 0 0 -1 0
Tomáš Franek 0 0 -2 2
Pavel Hurtík 0 0 -2 0
Tadeáš Jaroš 0 0 -1 0
Lukáš Kasala 0 0 -1 0
Martin Kasperlík 0 0 0 0
Jakub Mach 0 0 0 0
Radim Matuš 0 0 -1 2
Karel Němec 0 0 0 0
Filip Ohera 0 0 -2 2
Alex Pisarik 0 0 0 2
Adam Valíček 0 0 0 0
Michal Vyčesaný 0 0 -1 0
Michal Žvátora 0 0 -1 0