top

Pardubice přerušily sérii výher juniorů

HC Dynamo Pardubice
SOBOTA 24. 11. 2012
Extraliga juniorů
2 : 1

(0:0, 2:1, 0:0)

HC Oceláři Třinec

PARDUBICE - Dnešní utkání třineckých juniorů v Pardubicích se rozhodlo ve druhé dvacetiminutovce. Domácí se dostali na začátku třetiny do vedení. Oceláři sice vyrovnali, ale Pernikáři dokázali podruhé strhnout vedení na svou stranu. Pardubice tak po dlouhé době okusily chuť vítězství.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 21. Veselý (Poulíček, Nosek), 39. Březina (Vachutka) - 33. Franek (Matuš, Bezuška). Rozhodčí: Wágner - Kis, Tasch. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 42:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1. 2:1.

HC Dynamo Pardubice

Jeschke - Škvor, Pilný, Petira, Bureš, Havel, Chmelař, Vácha, Robertson, Vachutka, Březina, Starý, Nosek, Veselý, Zelinger, Havlík, Voženílek, Poulíček, Schneider, Řezníček, Moravec

HC Oceláři Třinec

Šimboch - Běhal, Pisarik, Bezuška, Bajtek, Kasperlík, Mach, Kurzok, Valíček, Ohera, Hurtík, Kasala, Franek, Juhász, Matuš, Diviš, Foltýn, Jaroš

Impulz v podobě Tomáše Noska, který se objevil v sestavě v utkání mezi celky HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a HC Oceláři Třinec, začal fungovat hned od začátku klání. Šikovný útočník, člen širšího kádru A týmu, se začal prosazovat do střeleckých šancí už od prvního střídání, ale na pozorného Karla Němce v brance Ocelářů nevyzrál!

Na straně hostí se v dobrém světle ukazoval Martin Kasperlík, jenž se několikrát propracoval do slibných střeleckých pozic, ale v souboji tváří v tvář byl Oto Jeschke, strážce pardubické svatyně, úspěšnější.

Čeho se diváci nedočkali v první třetině, napravil po pouhých dvaceti devíti sekundách druhé třetiny Jan Veselý, jenž ke střele využil přesnou příhru od Patrika Poulíčka a bez problému poslal kotouč do cílové stanice branka – 1:0!

Trend nastolený v úvodním dějství pokračoval i ve druhém, počet vyloučených opět narůstal, tuto výhodu ale ani jedna strana nevyužila. Paradoxně po skončení oslabení Ocelářů, se z tlaku vymanil Tomáš Franek, kterému nabil Radim Matúš a bombou prostřelil Jeschkeho – 1:1!

Minutu před druhou sirénou však poslal opětovně domácí do vedení David Březina, když našel skulinku v postoji Němce a do kabin odcházeli ve veselejší náladě pardubičtí mladíci – 2:1.

Poslední část utkání byla ve znamení tuhého boje o každý metr ledu, domácí dobře bránili střední pásmo a třineckým juniorům se nedařilo najít recept na jeho průchod. Jednu z mála šancí na vyrovnání odmítl Franek, když z bezprostřední blízkosti vypálil z první, ale Jeschke výborným zákrokem lapačkou podržel vedení Pardubic!

Oceláři si honbu za vyrovnáním zkomplikovali vlastní nedisciplinovaností, a domácí dohráli zápas při přesilovce čtyři na tři. Velké šance v ní měl Tomáš Nosek, ale skóre vybudované z druhé třetiny se již nezměnilo a Pardubice tak po téměř dvou měsících mohly slavit tříbodové vítězství!

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Šejba (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Přijel k nám aktuálně první celek tabulky Třinec. Jelikož se nám v poslední době nedařilo, tak jsme trošku posílili a právě Tomáš Nosek byl jedním ze strůjců dnešního vítězství! Jsme rádi, že se nám konečně povedlo vyhrát.“

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): „První dvě třetiny byli domácí aktivnější, když jsme tam měli i my šance. Celým zápasem se táhla naše mizerná koncovka a ta rozhodla o tom, že jsme si z Pardubic neodvezli alespoň bod. Pardubice dnes berou tři body zaslouženě.“

Jméno G A +/- TM
Tomáš Franek 1 0 0 0
Filip Bajtek 0 0 0 6
Jiří Běhal 0 0 -1 0
Peter Bezuška 0 1 0 0
Jan Diviš 0 0 -1 0
Michael Foltýn 0 0 0 0
Tadeáš Jaroš 0 0 0 0
Jakub Juhász 0 0 -1 0
Lukáš Kasala 0 0 0 0
Martin Kasperlík 0 0 -1 4
Jakub Kurzok 0 0 0 0
Jakub Mach 0 0 0 0
Radim Matuš 0 1 0 0
Karel Němec 0 0 0 0
Filip Ohera 0 0 0 0
Alex Pisarik 0 0 -1 2
Adam Valíček 0 0 0 0