top

Juniorka se starším dorostem znají svůj zápasový program

Rozpis soutěží nadcházející sezóny už dobře znají také junioři se starším dorostem. Oba tyto třinecké výběry budou zcela jistě usilovat o mety nejvyšší. Juniorka bude chtít napravit nevydařené čtvrtfinále z předešlého ročníku, přičemž starší dorost bude obhajovat titul vicemistra republiky.

Junioři začnou dvěma zápasy v Praze

Juniorský výběr odstartuje nový ročník NOEN extraligy pernými souboji v Praze. V prvním kole, které se odehraje 6. září, vyzvou k bitvě o první body v soutěži Slavii. Den poté Oceláři zamíří do Holešovic, kde změří síly s dosavadními vicemistry.

První domácí utkání si svěřenci trenérů Jiřího Juříka a Aleše Macha zahrají ve 3. kole, a to rovnou proti svému poslednímu přemožiteli uplynulé sezóny – Liberci. Oceláři tak budou moci splatit Tygrům dluh za zmařené tažení za medailemi, které přišlo ve čtvrtfinále play-off.

Sedmnáct účastněných mužstev se utká dvoukolově každý s každým, což znamená dvaatřicet zápasů. Dvanáct nejlepších celků se rozdělí do dvou skupin po šesti týmech a z nulového počtu bodů se v rámci své skupiny znovu utká každý s každým dvakrát (dalších 10 duelů), aby si zajistili postup do play-off, zatímco posledních pět mužstev bude vzájemnými bitvy usilovat o to, aby neskončili poslední a nemuseli hrát tak baráž.

Starší dorost odstartuje doma se Zlínem

Dorostenci startují taktéž 6. září, avšak na rozdíl od jejich starší kategorie si zahrají hned první kolo ve Werk-aréně, a to proti neoblíbenému soupeři "A" týmu – Zlínu. Následující den je čeká první výjezd za soupeřem, kterým bude Olomouc. Zda uvidíme střetnutí vicemistra s mistrem z Karlových Varů je nejisté, případně se však dva nejlepší týmy loňského ročníku mohou utkat nejdříve v nadstavbové části.

Tým vedený Reném Muchou a Miroslavem Čečotkou bude ve své východní osmičlenné skupině čelit Vsetínu, Kometě, Havířovu, Olomouci, Vítkovicím, Zlínu a nově také Přerovu. Každý výběr se vzájemně utká čtyřikrát, z čehož se urodí osmadvacet zápasů. Čtyři lepší družstva si zajistí play-off, avšak o lepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů se poperou s těmi lepšími ze "středu" a "západu" v nadstavbové skupině "A".

Zbylých dvanáct týmů vytvoří skupinu "B", odkud otevřou bránu play-off pouze čtyři nejlepší, zatímco poslední dva sestoupí ke zbylým třem, které do barážových bojů poslalo poslední místo v základní skupině. Poté startuje play-off osmifinálovými souboji.