top

Talentovaný útočník Poruba: Chceme titul pod Javorovým!

Letošní sezóna je pro útočníky třineckého klubu opravdu štědrá, neboť Oceláři jsou k vidění na vrcholcích statistik téměř ve všech věkových kategoriích. Z řad mladšího dorostu doslova ovládl kanadské bodování základní části Jan Poruba, který bude společně se svým týmem bojovat o titul na závěrečném turnaji v Chomutově.

O osobním úspěchu

Za pětatřicet zápasů sesbíral 88 bodů za 35 přesných tref a 53 asistencí. K tomu navíc nechal druhého Jana Štefku z Olomouce o celých sedmatřicet bodů za sebou ryze v kanadském bodování východní části. Takhle slušivou vizitkou se může chlubit třinecký Jan Poruba, jenž oslaví v květnu teprve své šestnácté narozeniny. "Za tímto osobním úspěchem stojí velká podpora trenérů, kteří mi dali obrovský prostor na ledě a jsem rád, že se letos bodově dařilo nejen mě, ale i celému týmu. Můj bodový zisk však není čistě jen mou prací, hodně velký podíl na tom mají mí spoluhráči, kteří mě dokáží dostat do šance, nebo proměnit mé koncové přihrávky," popisuje úspěch Poruba, který měl letos prsty v polovině z celkových branek týmu.

Každý hokejista má svého oblíbence či dokonce vzor, kdo získal své sympatie u Honzy? "Z třineckého "A" týmu se mi nejvíce líbí Jirka Polanský, jelikož má obrovský přehled a svými neskutečnými přihrávky dokáže dostat spoluhráče do šance. Velmi pozorně sleduji ale taky Radka Bonka, který hraje s neuvěřitelným klidem a přehledem," skládá úctu ke třineckým centrům a pokračuje: "Za můj vzor světového kalibru považuji Pavla Datsyuka, protože dokáže náramné kousky s pukem a pořádně zamotat hlavu nejen obraně, ale hlavně gólmanům, které už v několika situacích doslova zesměšnil."



O závěrečném turnaji

Individuální úspěch Poruby však není natolik důležitý, jako samotný výsledek týmu a sám nejproduktivnější hráč mužstva hlásí: "Mé osobní statistiky mě těší, ale podstatnější je potvrdit skvělý výkon celého kádru na závěrečném turnaji." Třinecký mladší dorost vyhrál východní část extraligy a právě na onen závěrečný turnaj nastoupí jako lídr východu. Poslední událost sezóny v rámci ELIOD extraligy startuje 27.3. v Chomutově, kde se o mistrovský titul poperou Oceláři spolu se Zlínem, Kometou, Libercem, Plzní a hostitelem turnaje - Chomutovem.

Hráč, nosící na zádech číslo dvanáct, nám prozradil plány a nadcházející dění týmu: "Odjíždíme už v úterý ráno do Chomutova, kde se poklidně ubytujeme, večer si dáme lehký trénink a poté zorganizujeme poradu na soupeře, abychom byli stoprocentně připraveni." Je zcela jasné, že všechna mužstva turnaje budou chtít dosáhnout mety nejvyšší, ale to se povede jen jednomu z nich. "Rádi bychom domů dovezli mistrovský pohár, ale nebude to žádná lehká práce. Obrovskými favority je brněnská Kometa, která stáhla hromadu hráčů. Bude to velký oříšek, ale my dáme do každého zápasu maximum a uděláme co nejlepší výsledek. Každopádně titul chceme pod Javorovým," zakončuje Poruba rozhovor a závěrem dodává: "Chtěl bych ještě popřát hodně štěstí staršímu dorostu, ať ten Písek v semifinále zdolají a samozřejmě také třineckému "Áčku"."